TeNtaNg f-a-r-i-h-a-L->>

My photo
pada 3hb juNe,lahirlah seoranG pteri bonGsu yG diidam2kN oLeh kedua maa&abaHnYa utK mendapaT chya maTa "hawa"....maka diberi naMa farihaL aHLaa....^_^

28 March 2012

IBS punya keja!!!!

assalammualaikum buat kwn2 smua... skrg dah hujung bulan mac... ptghan bulan april axu da final... huh... cpat sgt masa berlalu... mcm2 dugaan axu lalui... tp smua yg axu lalui.. mesti dgn air mata... huh... lmah punya orang... xpa.. mungkin bla axu lpaskan air mata tu axu sa puas... da mlalut apa axu ni!! k...1stly axu nak cta pasal tajuk di atas.. iaitu IBS!!! apa etu IBS?? IBS adalah dimana komponen2 bagunan dibuat dikilang dan dihantar ke tapak untuk mengurangkan tenaga buruh dan banyak ag benefit2 yang kita dpat jika menggunakan IBS.... huh! dah boley jawab final dah... hahah... rrrrr.... en IBS! sy memang syg encik sgt2!!!! lecturer pertama sy triak(nangeh) depan cik la tau dak!! mmmm... :(
mmm... mcm2 terjadi pada klas axu dlm subjek ni... nak kna wat projek luar, tapi dia xnak tolong lagsung... nak arap kat kami yang bawu sem 2 buat keja... huhuhu... mmg kami still hingusan la kat poli ni.... mmmm... tp dengan cekal hati ni.. axu buat gak demi lecturer yang axu PALING SAYANG... setelah beberapa kilang yang axu survey menolak lawatan kami... last skali axu memilih pergi ke sg. petani untuk mlawat tapak binaan yang menggunakan sistem IBS... dengan pertolongan rakan sekelas... alhamdulillah smua slamat pulang walaupun benda yang x diingini berlaku kepada kami semua... nak tau x pew terjadi...??
jom tgok ni...

- ok... jgn dok usha la driver tu... =.='
- ni la van yang kami sewa untuk ke sana



- viva mie follow untuk bawa kaum adam 



- astaghfirullahhalazim..... mmm.. benda yang x disangka terjadi
- van rosakkkkk
- di tepi jalan yang sesak plak tu... adooyyyaaii...
- tapi dalam keadaan cmni... kami smua still boley snap kan?? hahha...
maklum la.. kami kan pelancong.. setiap tempat dijadikan kenangan... :))



- dalam keadaan cmni... axu la asa yang bertanggungjawab... sdeyh sgt... 
- idung axu dah mcm badut... thanz sayang pujuk axu...



- slepas beberapa jam menunggu dan kena hon dgn pemandu yang x bertimbang rasa...
sam call ayah dia swoh ambil kami balik rumah kejap shingga van ditukar...
- trima kaseh buat mama n ayah sam sbb tolong sediakan makan dan smuanya buat kami...



- trima kaseh buat kaum adam smua...
- ampa berpanas tunggu van sedangkan kami smua di rumah..
- tanpa hampa... kami xtau nak buat mcm mna...
- thanz alot to : sam jad ikhmal mie mad paih afif



- akhirnya tiba di tapak pada +- 5.30p.m...
- tapak bina di sekolah tgku IBRAHIM
- alhamdulillah penerang untuk site tu ada...
- dan dia telah menerangkan sgalanya kepada kami...



- mcm2 kami dpat tgok kat tapak tu.. smuanya mcm permainan lego ja...
- sambung2 siap 1 bagunan...
- tapi axu tgok mat indon angkat konkrit tu.. gila berat.. huh...




- ini la bakal2 IR...
- InsyaALLAH... amin..



- time to snap!!
- selepas solat di surau dan planning untuk ke destinasi strusnya...
- tekak pon kering sgt... huh
- wait!!! nampak smua berpasangan?? couple??
plez la.. jgn slah paham.. kami smua xda papa... blom msanya ag la...
kami kawan seperjuangan ok... >.<




- singgah petang yang senja untuk minum2 basahkan tekak..
- dekat mana axu pon xtau... :P
- tiba2... tasnim dpt panggilan yang tok sedara dia meninggal..
- INNALILLAH... jadi kami menggambil keputusan tuk pergi antar dia kat umah..(baling, kedah)
- selepas semua call parents masing2... kami smua berangkat...



- ni dekat rumah tasnim...
- mna axu??? smpai ati xmek pic axu kan.. :( 
- alang2 dkat baling dah...
- kami rancang tuk pergi kolam air panas...
- dgn keadaan letih... nak gak relax2..


- sesudah solat isyak... kami g kolam air panas.. dlm kul 11 p.m kowt..
- kami beramai2 skali tasnim coz dia nak tunjukkan jalan..




- blom masok ag kami dah isi perot siap2...
- lapar kot... huhu...




- pic axu xbanyak sbb axu tgah syok dok dlm kolam..
- depa ni axu xtau la masok kna bayaq tp xmo mandi..
- siap boley dok koir ag...
adoooooooyyaaiii...


ni la al-qesah kami kawan2... huh.. mcm2 berlaku... smuanya IBS!!!! sekian

p/s : pershabatan etu amat indah jika dapat dinilai dgn hati... wassalam (◕‿◕✿)








21 March 2012

denda..==''

salam.. hhuh.... ritu axu da citer sal kena denda kan... haa... ni axu da mek kat kawan axu... zafirah ... dia ni la yang record bla kami kna denda.. adoii.... malu3... axu bkn saja nak lewat masok kelas.. tp mmg TERlewat.. hihi... (padahal mmg slalu lewat pon) :p .... axu masok2 tgok2 kwan2 axu dah berdiri depan klas... fuh.. nasib da gak owg kena... tp yg tragisnya... axu sorang PREMPUAN??? makk aiii.... xpala... pastu dapt tau tgok2 kna plak nyanyi lagu negeri... balon ja la....hihi... jom2...

ni la kawan2 axu a.k.a yang kna denda ngan axu... :


 faizudin ( guitarist ... kata p... :P)


 mad... a.k.a andy law masok islam... (depa la kata) >,<


 syah...( datokkkkkkkkkk!! =.=' )


 sam....bdk hyper dlm klas...


 jad... paohhhhhh! =.=



huhuh..... n muka ni la kna bdiri kat depan..huh



lecturer swoh nyanyi sowg2... bla faizudin minx nyanyi smua skali, dia xmo.. dya nak SOWANG2.. huh... dan stelah beberapa minit blalu... bawu axu sampai... jom tgok movie ni.. -.-




video



syah 1st.. : lagu negeri kedah....
jad : nak nyanyi lagu kdah xreti! nyanyi lagu
negeri dya la... PERLIS.
sam : lagu hindustan...haha 'sanggam'
axu la no 2! : lagu ngri kedah gak 
mad : klantan
faizudin : klntan gak...


p/s : ni la pengajaran lau masok klas lmbat dri lecturer.... adoooyyaaiii...